Äripäev • 15. juuli 2016 kell 7:17

Nice'i rünnakus sai viga neli eestlast

Nice'is sõitis veoauto Bastille' päeva tähistanud rahva sekka.  Foto: EPA

Välisministeeriumi teatel on Prantsusmaal Nice'i terrorirünnakus saanud viga neli eestlast.

Esialgu teatas ministeerium kahest vigastatud eestlasest, seejärel tuli teade kolme viga saanud eestlase kohta. Laupäeval täpsustas välisministeerium, et viga on saanud neli kaasmaalast.

Üle 100 piirkonnas viibinud eestlase kohta on saadud info, et nendega on kõik hästi. Saatkond püüab ikka veel ühendust saada kõigi sealkandis viibivate eestlastega, sest on tulnud infot eestlaste kohta piirkonnas, kellega lähedastel ei ole õnnestunud veel ühendust saada. Eesti saatkond Pariisis on ühenduses kohalike ametivõimudega info täpsustamiseks, samuti vigastatute lähedastega.

Välisministeerium paneb Nice’i piirkonnas viibivatele eestlastele südamele, et nad annaks endast lähedastele märku. Lähedastel, kellel ei ole õnnestunud piirkonnas viibivate eestlastega kontakti saada, palutakse pöörduda välisministeeriumi poole telefonil +372 53 01 9999 või [email protected].

Prantsusmaa linnas Nice’is sõitis veokiga terrorist neljapäeva hilisõhtul läbi rahvahulga, tappes viimastel andmetel 84 inimest. Kriitilises seisus on 18 kannatanut, vahendab Prantsuse meedia. Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'i sõnul on hukkunute seas palju lapsi. Inimesed olid kogunenud, et tähistada Bastille’ vallutamise aastapäeva.

Veok sõitis hilisõhtul kõnniteel läbi rahvahulga vähemalt 2 kilomeetrit järjest. Seejärel hakkas ründaja inimesi valimatult tulistama. Prantsusmaa siseministeerium kinnitas, et politseinikud suutsid veokijuhi lõpuks tappa. Veokist leiti hulgaliselt relvi ja granaate.

Hetkel kuum