Äripäev • 21. juuli 2016 kell 9:15

Aas omavalitsuste ühinemisest: loll jääb alati hiljaks

Riigihalduse minister Arto Aas.  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Täna teatas valitsus esimesest kahest ühinemise tulemusel moodustunud uuest vallast. Kuna sel aastal ühinenud omavalitsustele maksab riik preemiat, soovitab Arto Aas kiirustada, sest lollid jäävad alati hiljaks.

"Täna on rõõmus päev, anname sümboolse avapaugu omavalitsuste ühinemise lainele, mis on Eesti ajaloo suurim," sõnas Aas valitsuse pressikonverentsil.

Täna sündis uus Saue vald, kus hakkab elama 21 000 inimest ja uus Tõrva vald, kus hakkab elama 6500 inimest. Saue vald saab riigilt toetust kokku 2,5 miljonit eurot, millest pool miljonit on preemia selle eest, et uues vallas hakkab elama üle 11 000 inimese, mis on soovituslik uute ühinenud omavalitsuste elanike arv. Tõrva vald saab toetust 1,2 miljonit. Riigipoolne toetus on ette nähtud kõigile ühinenud omavalitsustele, kus hakkab elama vähemalt 5000 inimest.

"Soovitan omavalitsustel aasta lõpuks ühineda, sest hiljem enam toetusi ei maksta. Tark ei torma, aga loll jääb alati hiljaks," sõnas Aas. Tema sõnul näeme lähikuudel kindlasti kümneid omavalitsuste ühinemisi.

Hetkel kuum