• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aas omavalitsuste ühinemisest: loll jääb alati hiljaks

  Riigihalduse minister Arto Aas.Foto: Eiko Kink, Äripäev

  Täna teatas valitsus esimesest kahest ühinemise tulemusel moodustunud uuest vallast. Kuna sel aastal ühinenud omavalitsustele maksab riik preemiat, soovitab Arto Aas kiirustada, sest lollid jäävad alati hiljaks.

  "Täna on rõõmus päev, anname sümboolse avapaugu omavalitsuste ühinemise lainele, mis on Eesti ajaloo suurim," sõnas Aas valitsuse pressikonverentsil.
  Täna sündis uus Saue vald, kus hakkab elama 21 000 inimest ja uus Tõrva vald, kus hakkab elama 6500 inimest. Saue vald saab riigilt toetust kokku 2,5 miljonit eurot, millest pool miljonit on preemia selle eest, et uues vallas hakkab elama üle 11 000 inimese, mis on soovituslik uute ühinenud omavalitsuste elanike arv. Tõrva vald saab toetust 1,2 miljonit. Riigipoolne toetus on ette nähtud kõigile ühinenud omavalitsustele, kus hakkab elama vähemalt 5000 inimest.
  "Soovitan omavalitsustel aasta lõpuks ühineda, sest hiljem enam toetusi ei maksta. Tark ei torma, aga loll jääb alati hiljaks," sõnas Aas. Tema sõnul näeme lähikuudel kindlasti kümneid omavalitsuste ühinemisi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.