Äripäev • 10. august 2016 kell 7:02

Lasnamäe kinnisvaraturg kuivas kokku

Lasnamäe kinnisvaraturg kuivas kokku.  Foto: Raul Mee

Tallinna ja tinglikult terve Eesti kinnisvaraturu tervise lakmuspaberiks peetud Lasnamäel langesid juulis järsult nii hinnad kui tehingute arv, kirjutas Pindi Kinnisvara pressiteates.

Kui terves Tallinnas tehingute arv kasvas, siis Lasnamäel, mis on elanike arvult Tallinna suurim linnaosa ning suurem ka Tartu linnast, kahanes juulis tehingute arv varasemalt 160-180 tehingult 141 tehingule. „Rohkem valmistab muret aga linnaosa keskmise ruutmeetri tehinguhinna langus ligi 1400 eurolt 1294 eurole,“ sõnas Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

Sooman selgitas, et suurusest ja elamufondi sarnasusest tulenevalt annab Lasnamäe tavaliselt parima ülevaate turu emotsioonidest. Pealegi näitavad keskmisest odavama piirkonna müügimaht ja -hinnad elanikkonna maksevõimet ja eluasemelaenude kättesaadavust.

„Nii järsk langus oli veidi ootamatu, ehkki juba eelmisel kuul hoiatasime, et Euroopa poliitikas ja rahanduses toimuv võib anda turule tagasilöögi. Väiksema laenuvõimega inimesed tunnevad turgude ebastabiilsusest tulenevat hiilivat intresside tõusu esimesena ja seda mõju polnud vaja kaua oodata,“ märkis Sooman.

Hetkel kuum