• Jaga lugu:

  Iga neljas venemaalane nõustuks duuma valimistel oma hääle müüma

  Iga neljas venemaalane nõustuks duuma valimistel oma hääle müüma.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Venemaa Levada-keskuse värske küsitluse järgi on 23% venemaalastest valmis teatud summa eest müüma oma hääle Riigiduuma valimistel. Sellest seltskonnast 11% rahulduks 5000 rublaga (69 eurot), 5% küsiks rohkem.

  Kaks kolmandikku küsitletutest ehk 63% teatas, et ei müü oma häält mingi summa eest; sellele küsimusele vastata ei osanud 14% venemaalastest.
  Üle poolte ehk 51% venemaalastest leiab, et septembris toimuvatel Riigiduuma valimistel on kindla peale rikkumisi, üdini ausates valimistes on veendunud aga vaid iga neljas ehk 22%.
  Nende seas, kes prognoosivad rikkumisi, on enim neid, kes arvavad, et niikuinii manipuleeritakse tulemusi valimisjaoskondades (21%); järgnevad arvamused, et võimuparteid saavad kampaaniaeeliseid (18%); et valijaid ostavad ära võimulolijad (15%) või opositsiooni esindajad (11%).
  Seda, et keskvalimiskomisjonis manipuleeritakse tulemusega, usub 13% venemaalasi. Seejuures usaldab suur osa vastanutest (53%) keskvalimiskomisjoni ning Venemaa valimissüsteemi tervikuna; samas 35% vastanutest tunnistas, et umbusaldab seda süsteemi ning 13% ei osanud asjast midagi arvata.
  Iga teine ehk 54% neist, kes peavad valimistel kuritarvitamisi võimalikuks, leiab, et nende hääl suudab valimisi oluliselt mõjutada. Kolmandik (35%) leiab, et nende hääl ei ole otsustava kaaluga, ning 5% on kindlad, et nad ei mõjuta valimisi mitte kuidagi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.