Itaalia keskosa tabas tugev maavärin

Itaalia keskosas asuv Amatrice linn pärast öist maavärinat.  Foto: epa
24. august 2016 kell 10:57

Itaalia keskosa tabas täna öösel tugev maavärin, milles hukkus praegustel andmetel vähemalt 38 inimest, üle saja inimese on teadmata kadunud, vahendas Itaalia ajaleht La Repubblica ja lisab, et ohvrite arv kasvab tõenäoliselt veelgi.

Väljaanne kirjutab, et 6,2-magnituudise maavärina tagajärjel on hävinud majad, teed ja sillad ning kohati on katastroofipiirkond ligipääsmatu, mis muudab päästjate töö väga keerukaks. Kohaliku Punase Risti esindajad teatasid suurest gaasilekkest maavärina piirkonnas.

6,2magnituudine maavärin tabas Itaalia keskosa täna öösel. Esimene tõuge oli kell 3.36 kohaliku aja järgi, seejärel tuli kohe järgmine, veidi nõrgem. Epitsenter asub Roomast 113 km kirdes ning L’Aquilast 48 km põhjas.

Stiihia hävitas epitsentrist 6 km kaugusel asuva Amatrice linnakesest suure osa, kannatada said ka Accumoli, Arquata ja Pescara del Tronto. Tõukeid oli tunda terves Kesk-Itaalias.

2009. aastal tabas L’Aquila provintsi terve seeria maa-aluseid tõukeid, toona hukkus 179 inimest ning 70 000 jäid koduta. Katastroofis hävines rida ajaloolisi ehitisi.

Hetkel kuum