Kaisa Gabral • 25. august 2016 kell 10:45

Põldoja suurtehingust: see ei muuda midagi

DNB ja Nordea liitmine ei muuda Priit Põldoja hinnangul turul midagi  Foto: Andres Haabu

Inbanki ühe omaniku Priit Põldoja hinnangul DNB ja Nordea liitmine suures plaanis piirkonnale mingit mõju ei avalda.

„DNB on Eestis väga väike pank ja ma arvangi seepärast, et siin mingit mõju väga ei ole. Lätis ja Leedus aga vastupidi, seal on Nordea väiksem osapool. See teeb ilmselt nende ühinemise lihtsamaks, üks pool on suurem igas riigis ja see pool saabki olema liitvam pool,“ kommenteeris Põldoja täna ametlikuks saanud DNB ja Nordea pankade liitmise uudist.

Tema sõnul on Baltikumi turul jõujooned paigas ja finantsurul ei muuda see laias joones mitte midagi.

Kui Indrek Neivelt märkis Postimehele, et näeb Nordea ja DNB liitumist turult lahkumisena, siis Põldoja seda ei usu. „Ma ei tea, juriidiliselt äkki üks ostab, aga olen aru saanud, et sisuliselt on see ühinemine,“ märkis Põldoja.

Balti panganduse juht Inga Skisaker lausus pressikonverentsil Riias, et uus ettevõte plaanitakse registreerida Eestis. „Eestis ettevõtete tulumaksu ju ei ole. See on Eesti keskkonnale kindlasti tunnustus ja pigem meile hea, et ettevõte siin registreeritakse,“ märkis Põldoja.

Nordea panga pikaaegse kliendi Büromaailma omaniku Peter Rossi hinnangul on tegemist positiivse uudisega. "Mina suhtun sellesse uudisesse hästi. Firmad ikka ühinevad ja saavad tugevamaks - olidki võibolla liiga väikesed enne. Konkurents läheb pigem paremaks," rääkis Ross.

Loodame, et nad jäävad siia turule tegutsema, konkurentsi vähenemine pole kunagi hea uudis. "See on loogiline, et üksused liidetakse," märkis Ross ja lisas, et äkki tuleb nüüd juurde ka uusi teenuseid. 

Riias pressikonverentsil märgiti, et loodava panga Balti koondturuosaks saab 26%. Ettevõte registreeritakse Eestis ja teistes riikides hakkavad tegutsema haruüksused.

Hetkel kuum