Äripäev • 12 jaanuar 2017

Inbank alustab tegevust Poolas

Priit Põldoja (vasakul) ja Jan Andresoo firmast Cofi on kasvanud välja Inbank.  Foto: Andres Haabu

Poola finantsinspektsioon andis Inbankile loa alustada pangateenuste pakkumist.

Inbanki tegevjuht Jan Andresoo hinnangul on Poola üks dünaamilisemalt arenevaid tarbijakrediiditurgusid Euroopas. "Poola tarbijakrediidi turu maht on üle 35 miljardi euro ning lisaks krediidiportfelli kasvule on paranenud ka krediidikvaliteet," ütles Andresoo ERRi uudisteportaalile.

Inbanki Poola filiaali tegevjuhi Maciej Pieczkowski sõnul iseloomustavad Poola majanduslikku olukorda iseloomustavad suuresti positiivsed faktorid. "Prognoositud kolme protsendi suurune majanduskasv, tarbijakindluse tõus, majapidamiste kasvavad sissetulekud ning laenude parem kättesaadavus madalate intresside keskkonnas," ütles Pieczkowski.

Inbank plaanib Poolas tegevust alustada veebruari jooksul.

Hiljuti teatas Inbank ka tegevuse alustamisest Saksamaa ja Austria turul.

Inbank on välja kasvanud 2011. aastal loodud finantstehnoloogiaettevõttest Cofi. Inbanki asutajad on kahekümneaastase panganduskogemusega Eesti ettevõtjad Priit Põldoja ja Jan Andresoo.

Hetkel kuum