• Jaga lugu:

  Rõivas: haigekassa juhatus käitus lubamatult

  Peaminister Taavi Rõivas ei olnud täna pärast kohtumist Jevgeni Ossinovski ja Sven Sesteriga kitsi haigekassa juhatuse tegevuse kritiseerimisega.

  Rõivas kohtus täna tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja rahandusminister Sven Sesteriga, et saada ülevaade olukorrast haigekassas, mis on jäänud 33 miljoni euroga kahjumisse. Kohtumise järel saadetud pressiteatest jääb kõlama peaministri arusaam, et probleemide põhjustaja on haigekassa juhatus.
  "Lõviosa 2016. aasta kulude valest prognoosimisest ei peitu sugugi demograafilises olukorras. Haigekassa 33 miljoni euro suurune ülekulu on suuremas osas tingitud haigekassa juhtkonna valikutest, sealhulgas ühe konkreetse ravimi kasutuselevõtust, mille kulusid ei suudetud prognoosida, ja millest lähtuvalt on asutust majandatud lahtise arvega," sõnas Rõivas.
  Ka ei olnud ta rahul juhatuse otsusega esitada ülevaade haigekassa tegelikust rahalisest seisust tagantjärele, mitte probleemide ilmnemisel, nimetades sellist käitumist lubamatuks.
  "Olen rahandusministriga nõus, et defitsiiti saab teatud piirini tolereerida olukorras, kus maksulaekumised vähenevad. Sel poolaastal laekus aga sotsiaalmaksu planeeritust rohkem 13 miljoni võrra, seega on kulude planeerimisviga 33 miljonist eurost veelgi suurem. Otsuseid oleks pidanud tegema varem, praegu lapitakse juba tekkinud auku ja seetõttu sisulisi valikuid ei ole," kommenteeris peaminister.
  Ministrid leppisid kohtumisel kokku, et Ossinovski teeb 22. septembril valitsuskabinetile ettepanekud, kuidas ülekulu kontrolli alla saada. Rõivas kutsub ka kahte kolmandikku haigekassa nõukogust kontrollivaid tööandjate keskliitu ja ametiühingute keskliitu kaasa mõtlema, kuidas leida tekkinud olukorrale parim lahendus.
  Valitsus plaanib ka arutada, kuidas haigekassa nõukogu reformida, et see struktuur muutuks töövõimelisemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.