Äripäev • 3. oktoober 2016 kell 5:57

Kolme trepiastmega Tallinna krundil kokku 85 ettevõtet

Kohus lõi tankistide suhtes pretsedendi  Foto: Scanpix/Panthermedia

Harju maakohus lõi pretsedendi, kui mõistis hiljuti Rein Lossi – värvika minevikuga isiku, kes on kirjutanud kolme trepiastmega Tallinna krundile kokku 85 ettevõtet – raamatupidamiskohustuse rikkumises süüdi.

Ühe firma raamatupidamisdokumentide kaotamine tõi talle kriminaalkaristuse ja viieaastase ettevõtluskeelu, kirjutas Eesti Päevaleht. Politsei ja prokuratuuri hinnangul loob kohtu otsus pretsedendi kõigile samas valdkonnas tegutsevatele ettevõtete libalikvideerijatele.

„Käesoleva kaasuse valguses võivad muret tunda need isikud, kes on pannud likvideerimisel toime midagi kuritegelikku,” ütles keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juht Janek Maasik.

Töövõiduks peab prokuratuur aga just ettevõtluskeeldu, mida ei õnnestunud maksu- ja tolliametil näiteks määrata isegi 30 miljoni suuruse maksupettuse korraldanud ärimehele Oleg Belokrõlovile, kes pärast kriminaalkaristuse otsuse ärakuulamist kohtumaja eest lumivalge luksusautoga minema sõitis.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum