AT&T ostab Time Warneri, Trump vastu

AT&T kauplus New Yorgis  Foto: Scanpix/Reuters
Sirje Rank • 23. oktoober 2016 kell 6:14

AT&T teatas, et võtab üle Time Warneri, millele kuuluvad muuhulgas kaabeltelevisiooni kanal CNN ja filmistuudio Warner Brothers, luues maailma suurima vertikaalselt integreeritud sisuloome ja -levituse impeeriumi.

Tehingu maksumus on 85,4 miljardit dollarit, vahendas agentuur Bloomberg. 

"See on ideaalne klapp kahe ettevõtte vahel, mille tugevused teineteist täiendavad ning mis võivad luua uue viisi, kuidas meedia- ja kommunikatsioonitööstus toimivad," ütles AT&T juht Randall Stephenson laupäeval tehtud avalduses.

Tehing toob kokku telekommunikatsiooniala pioneeri, mille asutas omal ajal Alexander Graham Bell, ning meelelahutusgrupi, mille juured on Hollywoodi algusaastates, kirjutas Financial Times.

Time Warnerile kuulub ka USA kaabel- ja satelliittelevisiooni kanal HBO, mis on tootnud sellised populaarsed seeriad nagu „Game of Thrones“, „Sex and The City“,  „The Sopranos“. Warner Bros stuudiotele kuulvad õigused filmidele nagu Harry Potteri seeria ja „Superman“.

Tehing vajab veel konkurentsiameti heakskiitu.

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump on juba teatanud, et presidendiks saamise korral keelustab ta selle liidu, kuna taoline meedia kontsentreerumine annab käputäiele firmadele liiga suure võimu. Sealhulgas sellistele firmadele, mis on kriitilised Trumpi presidendiks pürgimise suhtes. 

Hetkel kuum