Toom: teadsin, et kaotan

Yana Toom Keskerakonna uut esimeest Jüri Ratast kätlemas  Foto: Andres Haabu
Eliisa Matsalu • 5. november 2016 kell 16:01

„Ei saa öelda, et olen pettunud, kuna teadsin, et lähen kaotama,“ ütles Yana Toom ajakirjanikele pärast seda, kui Keskerakonna uueks esimeheks valiti ülekaalukalt Jüri Ratas.

Toom märkis, et tema jaoks oli esimehe valimised jaoks rasked. "See oli esimene kord elus, kui ma teadsin, et lähen kaotama, kuid ma kandideerisin ikka. See oli uus kogemus," ütles ta.

Ta lisas, et tema ja Savisaare leer siiski ei kaotanud, sest ta tegi siiski hea tulemuse - 358 häält Jüri Ratase 654 vastu. Tema kaotuses mängis rolli mitu tegurit. "Näiteks olen venelane ja mis seal salata, ikka on inimesi, kellele pole meeltmööda, et juhatuse eesotsas on venelane. On asju, mille kallal tuleb tööd teha, kuid küll me saame hakkama," ütles ta.

Toom märkis, et kindlasti on täna paljudel, eesotsas Savisaarega täna raske päev. Mis erakonnast edasi saab, pole veel Toomi sõnul teada ja palju sõltub sellest, millist rolli otsustab erakonnas kandma hakata Savisaar. "See, mis täna toimus, ei tähenda, et Savisaart enam erakonnas pole," ütles ta. Mis edasi saab, selgub lähiajal, mida juhatus otsustab. "Mina eelistan ühtset erakonda," lisas ta.

Hetkel kuum