Obama: loodan, et Trump suudab Venemaale vastu hakata

18. november 2016, 09:15
Barack Obama (vasakul) ja Angela Merkel
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161118/NEWS/161119700/AR/0/Obama-ja-Merkel.jpg

Viimaseid nädalaid USA presidendi ametit pidav Barack Obama avaldas loodust, et jaanuaris ametisse asuv president Donald Trump suudab vajadusel Venemaale julgelt vastu hakata.

Obama külastas eile Berliini ning kohtus ka Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga. Analüütikud kirjeldasid seda kui üsna emotsionaalset kohtumist, kuna Merkel ning Obama saavad omavahel hästi läbi ning vaid mõne nädala pärast annab mees riigitüüri edasi Trumpile.

Obama ning Merkeli ühisel pressikonverentsil avaldas USA president lootust, et Venemaa ja USA suhted kulgevad soodsalt ning omavahel tehakse koostööd. “Küll aga olen ma teadustanud, et selles, kuidas Venemaa maailma näeb ning kuidas meie seda näeme, on aeg-ajalt suuri erinevusi,” lausus Obama.

“Loodan, et vastvalitud president võtab sarnaselt eelnevaga konstruktiivse lähenemise ning leiab üles valdkonnad, kus me saame Venemaaga koos töötada. Samas loodan ka, et president on valmis Venemaale vastu astuma juhul, kui Venemaa teod lähevad vastuollu meie väärtuste ning rahvusvaheliste normidega,” rääkis Obama.

Obama tõdes, et Trumpi lähenemine riigi juhtimisele ei pruugi olla samasugune nagu tema administratsioonil ning avaldas lootust, et Trump suudab mõelda nii lühi- kui pikaajaliste tagajärgede peale.

“Kui sa asja tõsiselt ei võta, siis suure tõenäosusega ei püsi sa sellel ametikohal kaua,” andis Obama tulevasele presidendile nõu. Samas märkis ta, et Trumpi senine suhtumine partnerlussuhetesse ning nende olulisesse on sisestanud temasse positiivsust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2016, 09:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing