LHV: nii kiire tehing üllatab

LHV maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi hinnangul muutis Elisa oma positsiooni turul tugevamaks.  
Marge Väikenurm • 13. detsember 2016 kell 15:02
Uudised
Ainult tellijale

Elisa otsus võtta oma hõlma alla Starman oli LHV maaklertegevuse juhile Alo Vallikivile üllatav, kuid ta ei usu, et see investoreid tegutsema paneb.

„Nii kiire tehing ikka üllatab,“ ütles Vallikivi. „Ma saan aru, et alles Starman osteti ja osa juba müüdi.“

Vallikivi ei usu, et Eesti investorite huvi Soome börsil tegutseva Elisa vastu kasvaks tänu siin tehtud tehingule. „Väga vahet ei ole. See tükk Elisa ärist on niivõrd väike,“ lausus Vallikivi ja lisas, et Eesti turgu mõjutab Elisa otsus aga kindlasti.

Kui varem jäi Elisa pigem alla Teliale, siis nüüd on Elisa Vallikivi hinnangul muutnud oma portfelli konkurendiga võrreldavaks. „Positsioonid võrdsustuvad. Elisal oli enne midagi puudu, Starman on nüüd ilus täiendus,“ rääkis Vallikivi ja tõstatas müügihinna teema. „Omaette küsimus on, et mis hinna pealt. Ma ei ole seda numbrit (müügihind 151 miljonit eurot - toim.) läbi lahanud. Alati võib öelda, et esmapilgul tundub kallis, aga tuleb numbrite sisse vaadata. Ma ei ole kursis Starmani kasumi- ja käibenumbritega.“

See, et Kuivallik ei loobunud Starmani Leedu ärist, on Vallikivi oletusel ilmselt kinni Elisa huvides.

Hetkel kuum