Äripäev • 20. aprill 2017 kell 14:31

Elisa sai Starmaniga ühele poole

Elisa Eesti tegevjuht Sami Seppänen ja Elisa Oyi juht Veli-Matti Mattila.  Foto: Andras Kralla

Elisa viis täna lõpuni eelmise aasta detsembris avalikustatud Starmani ning tänavu märtsis avalikustatud Santa Monica Networks ostud.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppänen sõnas, et mõlemad tehingud lähtusid Elisa strateegilisest eesmärgist tugevdada positsioone koduturgudel. „Mul on tehingute jõustumise üle väga hea meel ning seda eelkõige meie klientide vaatenurgast lähtudes, sest need ühinemised annavad võimaluse meie teenusebaasi oluliselt laiendada,“ tõi  Seppänen välja ühinemise plussid.   

Elisa allkirjastas ostutehingu Starmani omanike Polaris Investi ja Com Holdinguga eelmise aasta lõpus, nende järgi sai Elisa 100% ulatuses Starmani omanikuks. Tehingu hind oli 151 miljonit eurot.

Esialgu ostis Indrek Kuivallikule kuuluv Polaris Invest  East Capital Explorerilt osaluse Starmanis, milleks andis laenu Elisa, kellest sai Starmani Eesti osa uus omanik. Leedu üksus jääb Polaris Investile ja Com Holdingule. Tehingu käigu kirjeldust saad lugeda siit.

Tänavu 20. märtsil allkirjastas Elisa ostutehingu turvalistele võrgu- ja andmekeskuste lahendustele spetsialiseerunud Santa Monica Networks Groupiga, mille tulemusel ostis Elisa Santa Monica Networks Eesti ja Soome äritegevused. Tehingu hind oli 28 miljonit eurot.

Hetkel kuum