• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Armastus kohvi vastu kasvas edukaks äriks

  Coffee People ostab kohvikasvatajatelt otse kohviube ning röstib neid siinsamas Tallinna külje all Peetris.

  Ettevõtte eesmärk on muuta kohvi päritolu selgemaks ning näidata otse ja ausalt, millises farmis on kohv kasvatatud, kirjutab kaubandus.ee.
  Coffee People’i tegevjuht Annar Alas avastas kohvimaailma täies võlus pärast baristaks ehk kohvibaarmeniks õppimist. “Sain pidada kohvikohtuniku ametit ja maitsta maailma parimat kohvi. Mõtlesin, miks seda kohvi Eestis ei pakuta,” rääkis Alas.
  Kohvielamus mõjutab tema meelest paljude inimeste igapäevaelu, aga eriti mõjutab kohv talunikke, kes peavad seda anonüümselt ja odavalt börsile müüma. “Paljud farmerid on valmis meiega koostööd tegema, sest nad saavad rohkem raha,” ütles Alas.

  Kõige populaarsem on Coffee People’i valikust Colombiast pärit kohv. Täpsemalt öeldes Colombia keskmise täidluse ja keskmise happesusega kohv.Soomlased ostavad kõige enam Etioopiast pärit kohvi.Lõuna ja ida pool eelistavad inimesed rohkem täidlasemaid maitseid, nt Brasiilia kohvi.

  Ettevõtte juhatuse liige Heili Politanov ütles, et kohvimaailm on ääretult põnev ja tal tekkis soov teada saada üha rohkem ja rohkem. “Kes on need inimesed, kelle kaudu kohv liigub, kuidas see kohvitassi saab?” rääkis ta.Kahe jalaga kohvimaailmas
  Alasel ja Politanoval on kaks ettevõtet. Üks tegeleb kohvikuga Gourmet Coffee ja teine, Coffee People, toob maale kvaliteetkohvi. Aasta lõpuks ootavad nad kahe ettevõtte peale kokku 2 miljoni euro suurust netokäivet.
  “Kohvik toob väga head käivet ning aasta lõpuks on meil ka kolmas müügipunkt avatud,” ütles Alas. 2017. aastal ootavad nad 1,5 miljoni eurost käivet Gourmet Coffee poolt ning Coffee People’ilt 1,3 miljoni eurost käivet.
  Ettevõtte turundusjuht Ettie Mikita ütles, et eestlane on uute toodetega alguses ettevaatlik, aga kui millegi erilisema omaks võtab, siis saab temast toote fänn. “See on hetk, kui kliendist saab edasimüüja,” ütles Mikita. Alase sõnul on kliendid nende tooted väga hästi vastu võtnud. Talle on teada juhtumeid, kus väikestes maakohtades koguvad inimesed kokku tellimusi, et siis üheskoos Coffee People’i kohvi osta. “Inimesed ei hoia selle pealt naljalt kokku,” ütles ta. 
  Kuidas kohvi poodidesse müügile saadi ja kuidas eksport edeneb, loe edasi teemaveebist kaubandus.ee.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Jetoil ostab 14 Krooningu tanklat
Kütusemüüja Jetoil ostab 14 Krooningu tanklat koos kõige juurdekuuluvaga, ettevõtete teatel tahtis Krooning tanklaid müüa ja Jetoil nägi selles kasumliku investeeringu võimalust.
Kütusemüüja Jetoil ostab 14 Krooningu tanklat koos kõige juurdekuuluvaga, ettevõtete teatel tahtis Krooning tanklaid müüa ja Jetoil nägi selles kasumliku investeeringu võimalust.
Jäähoki MM toob õnne Soome restoraniketi õuele: 0,7 miljonit ühe päevaga
Soome võõrustab praegu jäähoki maailmameistrivõistlusi, millel on tohutu mõju ka restoraniketi NoHo Partners käibele, ettevõtte tegevjuhi sõnul on parim päev aga veel ees, kirjutab Kauppalehti.
Soome võõrustab praegu jäähoki maailmameistrivõistlusi, millel on tohutu mõju ka restoraniketi NoHo Partners käibele, ettevõtte tegevjuhi sõnul on parim päev aga veel ees, kirjutab Kauppalehti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.