Äripäev • 20. detsember 2016 kell 12:52

Berliini veokirünnak: politsei pole kindel, et tabas õige mehe

Berliinis jõuluturgu kihutanud veok viiakse sündmuspaigalt ära.  Foto: epa

Pakistanlasest varjupaigataotleja, kelle Saksa politsei eile seoses Berliini jõuluturu veokirünnakuga kinni pidas, ei pruugi olla inimesi ramminud veoki juht, ütles Berliini politsei juht Klaus Kandt.

„Ei ole täit kindlust, et see on veokijuht,“ ütles Kandt, mööndes, et rünnaku tõeline läbiviija on ilmselt senini jooksus. „Vahistatud kahtlusalune eitab kõike,“ säutsus ka politsei oma Twitteri kontol.

„Me ei saa seniajani kinnitada, et roolis oli kinnipeetu,“ ütles politseijuht.

Veel päeva esimeses pooles rääkis politsei, et on kahtlusaluse kinni pidanud. Ka Saksamaa siseminister Thomas de Maiziere rääkis varem, et rünnakus kahtlustatavana tabati pakistanlasest asüülitaotleja, kes saabus Saksamaale 31. detsembril 2015. Ministri sõnul eitas kahtlusalune juhtunuga igasugust seost.

Eile õhtul rammis Poola veofirmast varastatud raskeveok Berliinis rahvarohket jõuluturgu, tappes 12 inimest ja vigastades 48, kellest 18 seisund on raske. Veokijuht põgenes, kuid juhikabiinist kõrvalistmelt leiti maha lastud Poola kodanik. 

Saksamaa võimud käsitlevad toimunut terrorirünnakuna.

Hetkel kuum