Nordea lepitusmenetlus kukkus läbi

Nordea Eesti usaldusisikud Tiina Kukk ja Tarmo Kase rääkisid töötajate nimel pangaga läbi kollektiivlepingu tingimustes, kuid pank jättis läbirääkimised pooleli.  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 1 veebruar 2017

Nordea ja Eesti Finantssektori Töötajate Liidu Nordea osakonna vaheline lepitusmenetlus ei toonud tulemusi, teatas Eesti Finantssektori Töötajate Liit täna.

Liidu juhi Tanel Erik Podari sõnul jäi Nordea oma seniste väidete juurde, et ühinemine DNBga ei võimalda sõlmida pikaajalisi lepinguid ning senine läbirääkimine töötajate esindajatega oli Nordea poolt ekslik.

„Lepitusmenetluses leidis kinnitust asjaolu, et tööalaseid ümberkorraldusi ühinemise tõttu tuleb Nordeas mitmeid, kuid nende täpset mõju töötajatele ei tea isegi Nordea Eesti juhtkond,“ märkis Podar. „Samas pole Nordea seni valmis nende ümberkorralduste mõjusid töötajatele maandama ega kaasama töötajate esindajaid töögruppidesse, mis tegelevad ühendpanga töötajate töötingimuste või koondatavate töötajate lahkumiskompensatsiooniga.“

Nordea töötajatel on plaanis aktsioone Eestis ja välismaal, et näidata rahulolematust tekkinud olukorraga, kinnitas Podar.

Hetkel kuum