Äripäev • 3. märts 2017 kell 12:24

Teemaks tuleb juba alates 3,5tonnisest veokist

Algselt oli juttu, et teemaksu alla käiksid veokid, mille mass on 12 tonni või enam  Foto: Andres Haabu

Teekasutustasu peab tulevast aastast maksma hakkama juba 3,5tonniste, mitte senistes plaanides mainitud 12tonniste veoautode pealt.

Ehkki Euroopa Komisjoni hinnangul võib väiksemate veokite teekasutuse maksustamata jätta vaid erandjuhul, olid ministeeriumil selged argumendid, vahendab ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudised.

Ministeeriumi teedetalituse juhataja Lauri Künnapuu rääkis näiteks sellest, et kuna väiksemate masinatega teenindatakse maapoode, ei tohiks nende olukorda raskemaks muuta, majandusminister Kadri Simson aga märkis, et väiksemaid, Eesti sisesteks kaubavedudeks kasutatavaid masinaid on diisliaktsiisiga niigi koormatud.

Euroopa Komisjonile saadetud kirjas loetles ministeerium veel hulga põhjuseid, miks pole alla 12tonniste masinate pealt mõistlik teekasutustasu küsida, ent Künnapuu sõnul ei olnud komisjon nendes argumentidest veendunud.

Niisiis koostatakse nüüd eelnõud, mille järgi hakkavad teekasutustasu maksma need, kes tahavad sõita vähemalt 3,5tonnise veoautoga, ning maapiirkondadele erisusi teha ei saa. Künnapuu sõnul hakkab 3,5-12tonnise veoauto omanik aastas maksma keskmiselt 500 eurot teekasutustasu.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum