Märt Belkin • 7. aprill 2017 kell 9:35

Merko osa Läti suurehitusest pole veel selge

Multifunktsionaalne keskus Riias aadressiga Maskavase 257.  Foto: akropole.riga.lv

Veel pole selge, kui palju teenib Lätti 100 miljonit eurot maksva kaubanduskeskuse ehitamisest Merko Ehitus, kuna osa töödest teeb Leedu firma Mitnija.

"Ehituslepingu sõlmis SIA Merks, kes on ehituse peatöövõtja ning tellija ees kogu lepingu mahu ehk 100 miljoni euro eest vastutav," ütles Merko Ehituse kommunikatsioonijuht Merit Kullasepp. Detailse finantsinfo avaldab firma anda esimese kvartali aruandes.

Algselt teatas projekti partnerina kaasatud Mitnija, et lepingu kogumaksumus on 100,2 miljonit eurot ning Mitnija osa 50,1 miljonit eurot. Hiljem täpsustas Leedu suurkontsernile MG Baltic kuuluv firma enda teadet ning märkis saadavat tulu välja toomata, et firma osalus projektist on 50%.

Riiga Maskavase tänavale rajatava Akropole kaubanduskeskuse tellija on Leedu firma Akropolis Group, millega Mitnijal on pikaajaline koostöö. Varem on ehitusfirma Akropolisele rajanud kaubakeskused Kaunases ja Klaipėdas ja büroohoone Vilniuses.

Merko Ehituse müügitulu oli eelmisel aastal 252 miljonit eurot ja puhaskasum 6,1 miljonit eurot.

Hetkel kuum