Äripäev • 28. aprill 2017 kell 11:19

Plaanitud rahvusooperi maja asemele tuleb tankla

Circle K tankla Linnahalli juures  Foto: Postimees/Scanpix

Tallinnas mere äärde planeeritud rahvusooperi maja asemele tuleb tankla, linnavalitsuse teatel tehakse vahetus Circle Kga, et saada endale linnahalli juures olev bensiinjaama krunt.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein rääkis "Aktuaalses kaameras", et ministeerium küsis mullu rahvusooperi käest, kas nad näevad seda ala ka edaspidi rahvusooperi uue võimaliku asukohana ja nemad seda ei näinud, mistõttu ei näinud ka ministeerium vajadust "seda nii-öelda enda jaoks kinni pidada", vahendab ERR.ee.  

Seejärel jäi Tallinna linnavalitsuse otsustada, mis krundist saab, Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas ütles, et pikkade läbirääkimiste tulemusel otsustati Circle K tankla linnahalli juurest ära kolida.

Tegemist on vahetuskaubaga, kus Circle K annab linnahalli bensiinijaama maa linnale ja saab vastu krundi otse mere ääres, kohe planeeritava Reidi tee sadamasse mahasõidu juurde. 

Tema sõnul pole linn lõplikult maha matnud ka võimalust ehitada rekonstureeritava linnahalli juurde, praeguse bensiinijaama asemele tulevane linnavalitsuse hoone.

Kultuuriministeerium kavatseb mereäärset ala planeerivatele asutustele saata pöördumise, et ala peaks olema avalikus kasutuses, hoolimata sellest, et sinna ooperimaja ei tule, Aasa sõnul saab uue bensiinijaamaga arvestada ka Reidi tee ääres, tulevasel promenaadil või kergliiklusteel jalutaja, mistõttu seda võib võtta kui avalikku ruumi.

Loe pikemalt ERR.ee-st.

Hetkel kuum