Anne Oja • 3. mai 2017
Jaga lugu:

Hotell Bernhardi põlengus uued tõendid

Spaahotelli Bernhard omanik Madis Mutso suvel hotelli ees.  Foto: Andres Haabu

Spaahotell Bernhardi põlengu kohta algatatud kriminaalmenetlus, mis vahepeal lõpetati, on hotelli kinnistu omaniku Magri OÜ nõudel uuesti käima lükatud ning menetluses on välja tulnud uusi tõendeid, mis võimaldavad muu hulgas ka süüdlase kindlaks teha.

See oli jutuks täna Harju maakohtus toimunud teisel eelistungil, kus kohtunik lahendas OÜ Magri ja Seesam Insurance ASi taotlusi hotelliomaniku nõudes varalise kahju hüvitamiseks.

Magrist ja Seesamist kohtule antud info erineb selles, kuidas tuli hotellist välja pääses ja hoones levis. “Meil on olnud kogu aeg selline teadmine, et tuli levis mööda hoone välisseinu, mitte hoone sees,” rääkis Magri omanik Madis Mutso täna kohtus.

Seesami advokaat Andrus Kattel taotles kohtu kaudu Magrilt infot uuendatud kriminaalmenetluse käigus leitud tõendite kohta, kuid neid saab prokuratuurilt välja nõuda ainult kohus. Samas on tavaks, et kriminaalmenetluse materjale avaldatakse alles pärast uurimise lõppemist.

Ettevõtja Madis Mutso räägib hotell Bernhardis toimunust ja oma kogemusest tuleõnnetusega Äripäeva tänavusel tuleohutuskonverentsil, mis toimub 24. mail.

Vaata kava ja registreeru konverentsile SIIT!

“Hageja väitis eelmisel korral, et üks meie tunnistajatest on kaasosaline,” kurjustas Seesami advokaat ja lisas, et ei saa nõustuda olukorraga, kus hageja kiidab, et on süüdlase välja kaevanud ja tõendid uurijale üle andnud, ning tahab kindlustuselt hüvitise kohest väljamaksmist.

Hotelliomanikku esindav advokaat Tarmo Pilv avaldas lootust, et uurija jõuab jaanipäevaks oma töö lõpetada.

Esialgu on vaidlus ka sellles, millise summa peaks kindlustusselts hotellipõlengus kahju kannatanud Magrile maksma. Mai keskpaigaks tuleb Magril tasuda hotell Bernhardi ehitustehnilisele ekspertiisile kuluv summa ehk 10 000 eurot. Ekspertiisi hakatakse tegema alles pärast seda, kui raha on makstud.

Augustis toimub Magri ja Seesami vaidluses kolmas eelistung ning seal otsustatakse, millises järjekorras hakatakse tunnistajaid üle kuulama ja poolte esitatud tõendeid läbi vaatama.

Loe täispikkuses ülevaadet täna kohtus toimunust kinnisvarauudised.ee lehelt.

Jaga lugu:
Hetkel kuum