Pille Ivask • 8. mai 2017 kell 12:30

Catherine Ashton liitus Citadele panga nõukoguga

Catherine Ashton  Foto: epa

Euroopa Liidu endine välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton liitus mai alguses Citadele panga järelevalvenõukoguga.

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon on Ashtoni liitumise Citadelega heaks kiitnud.

Citadele panga juht Guntis Beļavskis lausus, et paruness Ashtoni rahvusvaheline kogemus ning laialdased teadmised tulevad panga tegevusele kasuks. “Me tervitame teda oma meeskonna liikmena,” lisas Beļavskis.

Ashton oli aastail 2009-2014 ametis Euroopa Liidu kõrge esindajana välisasjade ja julgeolekupoliitika valdkonnas. Selle aja jooksul külastas ta enam kui sadat riiki ja oli osaline paljude rahvusvaheliste läbirääkimiste juures, näiteks Serbia ja Kosovo küsimuse lahendamisel. Praegu tegutseb Ashton peamiselt nõunikuna ning peab avalikke esinemisi.

Citadele järelevalvenõukogusse kuuluvad koos Ashtoniga Timothy Collins, Elizabeth Critchley, Lawrence Lavine, James L. Balsillie, Dhananjaya Dvivedi, Karina Saroukhanian, Nicholas Haag ja Klāvs Vasks.

Ashtonile ei kuulu osalust Citadele pangas.  

Hetkel kuum