Rohkem võõrtöölisi, soovitavad sotsid

09. mai 2017, 17:16
Sotsiaaldemokraadid Jaanus Marrandi ja Sven Mikser kolitsioonilepingu sõlmimise ajal.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170509/NEWS/170509713/AR/0/AR-170509713.jpg

Sotsiaaldemokraat Jaanus Marrandi sõnul on Eestil valida, kas avada tööturg või piirduda tagasihoidliku majanduskasvuga.

„Selleks, et jõuda 2-3protsendilise majanduskasvu juurest oluliselt suuremate numbriteni, on vaja head ja haritud tööjõudu ning seda hoopis rohkem, kui Eesti täna suudab pakkuda,“ rääkis Marrandi.

Marrandi viitas ekspertidele, kelle hinnangul eeldab suurema majanduskasvu saavutamine ka Eesti tööturu oluliselt suuremat avamist. Nii näiteks on majandusliku arengu töögrupi esimees Erki Raasuke toonud oma lõppraportis välja, et lähikümnenditel on igal aastal vaja vähemalt 2000 võõrtöölist, et säilitada praegune tööjõu hulk. „Aga kuhu jääb siis areng?“

Marrandi sõnul ei toeta ühiskond praegu suuremat tööturu avamist. „Tegelikult seisab tervel Eesti rahval ees keeruline valik: tahad paremini elada, siis tuleb lubada riiki oluliselt rohkem tööjõudu! See debatt on meil veel ees, seda pidamata me ei saa kõneleda ausalt suuremast majanduskasvust,“ leidis ta.

Sten Tamkivi kinnitusel vajaks uus majandus vaja 8000 IT-spetsialisti. „Ma küsiksin, kust need peaksid tulema, kui meil sünnib aastas ainult natuke üle 10 000 inimese ja töötus on olematu,“ lausus majanduskomisjoni liige.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2017, 17:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing