• Jaga lugu:

  Luterma saaga sai läbi

  Oliver Kruuda firma Luterma kustutati pärast aastaid kestnud pankrotimenetlust äriregistrist. Nõudeid jäi rahuldamata enam kui 40 miljoni euro eest.

  Kohus kuulutas enne ASi Kalev nime kandnud Luterma pankroti välja juba 2011. aastal. Menetlus sai läbi selle nädala keskel, kui protsess kuulutati raugemise tõttu lõppenuks. Et protsess ei peatuks, tulnuks kohtule välja käia 10 000 eurot, ükski võlausaldaja ega kolmas isik menetluse jätkamise vastu aga huvi ei tundnud. Eile kustutati Luterma ka äriregistrist.
  Aastani 2009 ka Tallinna börsil noteeritud ettevõtte pankroti kuulutas kohus välja kuus aastat tagasi Swedbanki ja Tartu Veevärgi taotluste alusel. Aja jooksul nii Tere, Vilma, kinnisvarafirma REC Varad kui 2010. aastal norrakatele müüdud Kalev Chocolate Factory osalusi hoidnud firma muutus pankroti eel pea varatuks.
  Rahuldamata nõudeid kümnetes miljonites
  Lutermal jäi pankrotimenetluse lõppedes nõudeid tasumata 40,4 miljoni euro eest. Tehniliselt jääb kõige rohkem raha saamata Kruudal endal – tema likvideerimisel olev firma AS Rubla oli Luterma suuremaid võlausaldajaid ning nõudeid jääb Rublal rahuldamata enam kui 12 miljoni euro eest. Üle miljoni jäädi võlgu ka Kruuda teisele pankrotis firmale REC Varad.
  Raha ei saa aga paljud tuntud ettevõtjad. Pea 7 miljoni eest jääb rahuldamata OÜ Kentex Finance nõudeid. Marcel Vichmanni firmal Best Idea jääb Lutermalt saamata 5,8 miljonit ning SEB Pangal üle 3,5 miljoni euro.
  Nõuded jäid rahuldamata enam kui 30 võlausaldajal.
  Vaata kõrvalolevast tabelist, kellele jäi Luterma pankrotis nõudeid rahuldamata enam kui 10 000 euro eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.