Mait Kraun • 1. juuni 2017
Jaga lugu:

Puitmajade eksportija kasvatas kasumit 250 protsenti

Puitmaja.  

Nii Euroopasse, Aafrikasse kui ka Jaapanisse puitmaju eksportiv Palmatin kasvatas ärikasumit 250 protsendi võrra.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kokkupandavate puitehitiste tootmisega tegeleva Palmatin OÜ käive kasvas 2016. aastal 0,25 protsenti, 2,47 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 136 327 euro võrra, 190 809 euroni (+250 protsenti).

Ettevõttes töötas 2016. aastal keskmiselt 23 inimest, võrreldes eelneva aastaga langes töötajate arv ühe võrra. Käive töötaja kohta kasvas 5 protsenti, 107 607 euroni. Keskmine brutotasu langes 14 protsenti, 589 euroni kuus.

Palmatin OÜ

Palmatin ekspordib maju ka Saksamaale, Norrasse, Taani, Prantsusmaale, Itaaliasse, Hispaaniasse, Soome, aga ka Jaapani, Aafrikasse, Ukrainasse ja Venemaale.

„Palkmajade valmistamise kogemus sai alguse juba 1991. aastal ja see baseerub Põhjamaade juhtivate palkmajatootjate tehnoloogial,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „2016. aastal ei toimunud olulisi tehnoloogilisi investeeringuid ja seda ei ole ette näha ka 2017. aastal.“

Ettevõtte ainuomanik on Kaljo Valler. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Jaga lugu:
Hetkel kuum