Äripäev • 7. juuni 2017 kell 5:23

Äripäeva aasta ärimehe suur plaan luhtus

Graanul Investi omanik ja juht Raul Kirjanen ütles Ekspressile, et jaama ostu-müügilepingus oli klausel, et kui ostja leiab projektis vigu, millest teda ei teavitatud, saab projekti endisele omanikule tagasi anda.  Foto: Andras Kralla

Äripäeva aasta ärimeheks valitud Raul Kirjanenile kuuluv Graanul Investi kavatsused Belgia ühe suurema söeelektrijaamaga läksid vett vedama, kirjutas Eesti Ekspress.

Euroopa suurim puidugraanulitootja Graanul Invest teatas aasta tagasi, et soetas Belgia ühe suurema söeelektrijaama ning plaanib selle üle viia taastuvenergiale, investeerides ligi 250 miljonit eurot.

Graanul Invest teadis, et Langerlo elektrijaama ümberehitamisel rohelisele energiale (puidugraanuliküttele) on sellele tagatud Belgia riiklik toetus pikemaks ajaks kuni 2,2 miljardi euro ulatuses. Jaama ümberehitusega tuli ühele poole jõuda tuleva aasta sügiseks.

Belgia meedia väitel jäi Graanul Invest ajahätta, kohalik energiaagentuur polnud nõus tähtaega pikendama, projekt kaotas talle ette nähtud toetuse ja ühes sellega majandusliku mõtte (polnud enam võimeline konkureerima tuumajaamadega).

Äripäev valis Raul Kirjaneni 2015. aastal aasta ärimeheks.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist.

Hetkel kuum