Äripäev • 9 juuni 2017

Allan Kiil võitis Tallinna Sadamat

Tallinna Sadama juhatuse endine liige Allan Kiil  Foto: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

Allan Kiil saavutas kohtus teise võidu Tallinna Sadama üle, mistõttu peab riigifirma endiselt juhatuse esimehele maksma konkurentsikeelust tulenevat hüvitist.

Tallinna Ringkonnakohtu tänase otsusega jäeti rahuldamata Tallinna Sadama apellatsioonkaebus ja muutmata  maakohtu otsus, millega rahuldati Allan Kiili hagi Tallinna Sadama vastu konkurentsikeelust tuleneva hüvitise saamise nõudes summas 24 779,76 eurot, teatas Kiili advokaat Aivar Pilv. Lisaks mõisteti maakohtu otsusega Tallinn Sadamalt Kiili kasuks välja menetluskulud summas 6462,4 eurot. Ringkonnakohus mõistis Kiili kasuks välja täiendavalt menetluskulusid summas 2067,5 eurot.

Ringkonnakohus nõustus kokkuvõtvalt maakohtu eelnevate järeldustega, mille kohaselt ütles juhatuse liikme teenistuslepingu ülesse Kiil, mitte Tallinna Sadam. Kohtu arvates mõistis selliselt juhatuse liikme avaldust ka ettevõtte nõukogu, mida kinnitab viimase poolt tehtud otsuse sõnastus. Kohtu arvates ei anna nõukogu otsus mistahes tõlgenduse alusel alust järelduseks, et koos teenistussuhtega lõpetati ka konkurentsikeelu kokkulepe.

Kriminaalasi jõuab kohtusse

Sel nädalal lõpetas riigiprokuratuur nn Tallinna Sadama korruptsiooni süüasja kohtueelse menetluse ning andis toimikud kaitsjatele tutvumiseks.

Kokku on selles kriminaalasjas 15 kahtlustatavat, kelle seas on nii füüsilisi kui ka juriidilisi isikuid. Tallinna Sadama juhatuse eksliikmeid Allan Kiili ja Ain Kaljuranda kahtlustatakse rahapesus suures ulatuses ning korduvas altkäemaksu võtmises suures ulatuses.

 

Hetkel kuum