Äripäev • 17. juuni 2017 kell 13:52

Kohtutäitur sulges tippkokk Zaštšerinski uue restorani

Tippkokast ettevõtja Roman Zaštšerinski  Foto: Andres Haabu

Äsja Kadriorus uue restorani Mantel & Korsten avanud tippkokk Roman Zaštšerinski meeskond teatas täna oma Facebooki-lehel, et eile tõid kohtutäiturid restoranile määruse, millega peab restoran tegevuse kohe peatama.

"Oleme ise šokeeritud ja kurvad - peame ka teid kurvastama ning teavitama, et samaaegselt, kui meie oleme olnud avamistuhinas ning meil olid 2 suurepärast uue restorani avamisõhtut, siis külastasid meid eile õhtul ka kohtutäiturid, kes olid saanud naabermaja proua ja tema advokaadilt 1nädalaga uue hagi, hagi rahuldamise ning megakiire määruse restorani tegevus koheselt peatada," seisab restorani Mantel & Korsten Facebooki-lehel.

Olukorra on põhjustanud Poska tänaval asuva söögikoha naabermaja elanikud eesotsas Baltikums Banks AS Eesti esindaja Tatjana Sarapiga, kes on restorani vastu võidelnud kuid. Eesti Ekspress kirjutas märtsis, et restorani hoone kõrval asuva maja elanikud on söögikoha avamise vastu, sest ostsid omale korteri vaiksesse ja rahulikku piirkonda, ent restorani avamisega see olukord muutuks. Teisalt asub roheline restoranimaja ärimaal, mille kohta Tallinna linnavalitsus on öelnud, et „hoone on liigilt toitlustushoone“, eelkõige seetõttu, et eksponeerida sealset huvitavat mantelkorstent.

Tatjana Sarap on võitnud tsiviilvaidluse nii esimeses kui ka teises kohtuastmes, kaotas aga halduskohtus, mis sisuliselt ütles, et midagi muud kui restorani sellesse kohta ei saakski rajada.

Loe keerulise vaidluse kohta pikemalt Eesti Ekspressist.

Uudisele saatis Tatjana Sarapi poolt vastulause META Advisory Groupi vanemkonsultant Riin Härma, kes teatas, et Sarapil ega teistel kohtuvaidluses osalevatel elanikel pole midagi isiklikult Roman Zaštšerinski restorani vastu. "Kuid fakt on see, et restoran on ehitatud majaelanike koduhoovi ning on paari sammu kaugusel elanike akendest. Restorani avamine ilmselgelt häiriks nende kodurahu," selgitas Härma.

Tema sõnul ei saanud restoranile tulla üllatusena see, et seda ei või ehitada Sarapi ja teiste korteriomanike nõusolekuta. Kohus keelas restorani ehitamise kinnisvara omanikul OÜ-l SLD Invest juba aasta tagasi, märkis Härma ja lisas, et seda kinnitas ringkonnakohus.

"Kohtuotsust aga eirati ja omavoliliselt ehitati restoran siiski valmis. Lisan ka seda, et enne neljapäevase kohtumääruse tegemist anti ka OÜ-le Mantel ja Korsten võimalus seisukoht esitada. Teadaolevalt nad seda võimalust ei kasutatud. Niisamuti on jäänud vastuseta T. Sarapi varasemad korduvad pöördumised otse restorani omaniku poole."

Restorani Mantel & Korsten taga on restoranid Moon, Kolm Sibulat ja Vaimu Stuudio loonud kolmik - Roman Zaštšerinski, tema abikaasa Jana ja tädipoeg Igor Andrejev. Uue restorani plaanisid nad avada juba möödunud suvel. Mismoodi uut kohta plaaniti, loe lähemalt siit

Hetkel kuum