Mait Kraun • 27. juuni 2017 kell 14:15

Kasutatud autode müüja kasvatas võimsalt müüki

Foto: Postimees/Scanpix

Automüüja Engeros Otepää kasvatas võimsalt nii müügitulu kui ka kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kasutatud mootorsõidukite müügiga tegeleva Engeros Otepää OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 32 protsenti, 12,68 miljoni euroni. Ärikasum suurenes seejuures 494 184 euro võrra, 1,88 miljoni euroni (+35 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu 15 inimest, võrreldes 2015. aastaga tõusis see näitaja 4 võrra. Käive töötaja kohta langes 3 protsenti, 845 684 euroni. Keskmine brutotasu vähenes 10 protsenti, 589 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2016. aastal olid peamisteks müügipiirkondadeks Eesti Vabariik, Läti Vabariik, Leedu Vabariik, Poola Vabariik, Soome, Holland, Hispaania, Saksamaa, Taani, Portugal ja Belgia,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Euroopa Liidust väljaspool müüdi autosid ka Boliiviasse, Jordaaniasse, Venemaale, Islandile, Ukrainasse, Moldaaviasse, Afganistani, Araabia Ühendemiraatidesse, Saudi-Araabiasse, Armeeniasse ja Albaaniasse.

Ettevõtte ainuomanik on Valdur Rootsma. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal omanik firmast dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum