Mait Kraun • 30 juuni 2017

Navirail ronis suurest kahjumist välja

Laev.  Foto: DFDS

Kaubaveofirma Naviraili müügitulu langes, aga ettevõte pööras ligi 800 000 eurose kahjumi kasumiks.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mere-kaubaveoga tegeleva Navirail OÜ müügitulu langes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 11 protsenti, 9,50 miljoni euroni. Ärikasum ulatus aga 173 528 euroni, veel 2015. aastal oldi 767 540 euroga kahjumis.

Ettevõttes töötas mullu kokku 50 inimest, eelneva aastaga võrreldes jäi see number samaks. Käive töötaja kohta langes 11 protsenti, 189 908 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 8 protsenti, 2583 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2016. finantsaasta jooksul jätkas OÜ Navirail opereerimist Ro-Ro laevaliinil Hanko ja Tallinna vahel. Aasta jooksul prahtisime mootorlaeva Sailor,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Laeva- ja liinivahetus tõi kaasa veomahu kasvu, aga ka laeva opereerimis-, kütuse ning sadamakulude kasvu. Kokkuvõttes vähenes firma kahjum opereerimiskuludelt.“

Ettevõtte emafirma on Hollandi Antillidel registreeritud CNP Investment N.V. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum