Mait Kraun • 16 juuli 2017

Puitmajade ehitajal oli hea müügiaasta

Palkmaja. Foto on illustratiivne.  

Puitehitisi valmistav Nordic Houses KT kasvatas käivet veerandi võrra ning teenis ligi 400 000 eurot kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kokkupandavate puitehitiste ja nende elementide tootmisega tegeleva Nordic Houses KT OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal 25 protsenti, 6,29 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 267 876 euro võrra, 393 660 euroni.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 45 inimest - võrreldes 2015. aastaga palgati juurde 8 töötajat. Käive töötaja kohta suurenes 3 protsenti, 139 883 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 4 protsenti, 1346 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

"Uue kujunduse sai koduleht ning Aasta Tehasemaja 2015 konkursi võidu toonu baasil tutvustati messil interjöör 2016 uut elamukontseptsiooni Nordic Compact. Sellega koos sündis ultrainnovaatiline, mängumootoril põhinev virtuaaltuur. Oma panus anti mitmesse heategevusliku eesmärgiga projekti," kirjutas ettevõte tegevusaruandes. Põhiliselt eksporditi tooteid Norrasse (84 protsenti) ja Rootsi (7 protsenti). 9 protsenti käibest moodustas Eesti müük.

Järgmise majandusaasta olulisteks eesmärkideks on müügikäibe kasvatamine, k.a Eesti turul ning kasumlikkuse hoidmine, kirjutas ettevõte.

Nordic Houses KT omanikud on Argo Saul (55 protsenti) ja Notevarp AS (45 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum