Mait Kraun • 24. juuli 2017 kell 4:45

Meditsiinifirma oli edukas kümnetel riigihangetel

Operatsioon. Pilt on illustratiivne.  Foto: Eiko Kink

Meditsiinifirma Meditsiinigrupp ASi käive ja ärikasum vähenesid, kuigi ettevõte oli edukas kümnetel riigihangetel.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et meditsiiniseadmete ja kirurgiriistade ning ortopeediliste abivahendite hulgimüügiga tegeleva Meditsiinigrupp ASi käive vähenes eelmisel aastal 21 protsenti, 5,10 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 292 103 euro võrra, 14 645 euroni – see tähendab taandumist koguni 96 protsendi ulatuses.

Eelmisel aastal töötas firmas keskmiselt 16 inimest, mida on sama palju kui aasta varem. Käive töötaja kohta kukkus 21 protsenti, 319 040 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 1494 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Eelmisel aastal osales ettevõte aktiivselt riigi meditsiiniseadmete ja tarvikute hangetel. Kokku esitati pakkumine 101 riigihankel, millest võideti 69,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. „Suurimad müügipartnerid olid Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikum, Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Lastehaigla.“

Ettevõtte ainuomanik on Toomas Värton (ettevõtte Genoviir OÜ kaudu). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum