Mait Kraun • 1. august 2017 kell 12:15

Viking Trading viiekordistas kasumi

Teravili.  Foto: Julia-Maria Linna, Äripäev

Teravilja hulgikaupleja Viking Trading saavutas mullu ligi 150 miljon eurose käibe ning suutis kasumi viiekordistada.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et teravilja ja loomasööda hulgimüügiga tegeleva Viking Trading OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 197 protsenti, 147,8 miljoni euroni. Ärikasum viiekordistus ning ulatus 3,07 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 3 inimest (võrreldes eelneva aastaga kaks töötajat enam). Käive töötaja kohta langes protsendi võrra, 49,3 miljoni euroni. Keskmine brutotasu oli mullu 779 eurot kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Viking Trading asutati 2015. aastal ning see tegeleb Musta mere piirkonnast pärit teravilja ja õliseemnete rahvusvahelise kaubandusega. Peamisteks kaubandusartikliteks on nisu, oder, mais, soja, oad ja muud sarnased kaubad, kirjutab ettevõte oma tegevusaruandes.

„Ettevõte arendab agaralt ka linnuliha- ja sojaubade töötlust ning kaubandust. Viking Trading OÜ tegevus hõlmab erinevaid regioone – Eestist ja Ukrainast Vahemere maade, Lähis- ja Kaug-Ida ning Ameerika riikideni,“ kirjutas ettevõte.

„2016. aastal täitis ettevõte oma eesmärgi ning suurendas müügikäivet 820 000 tonnini,“ teatas firma. Sel aastal on plaanis säilitada müügimaht eelmise aasta omaga sarnasel tasemel või seda tõsta.

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum