• Jaga lugu:

  Mullu Eestisse tulnud Hiina firma käive 100 miljonit

  Nisu.Foto: EPA

  Hiinlaste omanduses põllumajandustoodangu müüja Agritera, mis alustas tegevust alles eelmisel aastal, saavutas käibeks pea 100 miljonit eurot. Kasumit teeniti ligi 2 miljonit eurot.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et põllumajandustoodangu kokkuostu ja hulgimüügiga tegeleva Agritera OÜ müügitulu ulatus 2016. aastal 100,6 miljoni euroni. Kasumit teeniti 1,91 miljonit eurot. Aasta varem ettevõttes majandustegevust ei toimunud.
  Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 3 inimest, 2015. aastal töötajaid ei olnud. Käive töötaja kohta ulatus 33,6 miljoni euroni. Kekmine brutotasu küündis 316 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Agritera alustas aktiivse tegevusega 2016. aastal. „Kogu tegevus käis väljaspool Eestit. Suurimad koostööpartnerid on Ukrainas, Šveitsis, Suurbritannias, Küprosel, Hollandis, Araabia Ühendemiraatides,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. Üldiselt oli firma oma aruandes napisõnaline.
  Agritera emafirma on Hiina ettevõte VS Capital Limited. Mullu Eesti tütarfirmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.