• Jaga lugu:

  Wendre käive ületas 100 miljoni euro piiri

  Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar (vasakul) ja omanik Peter Hunt.Foto: Eiko Kink

  Tekstiilitoodete tootja Wendre kasvatas mullu müügitulu üle 23 miljoni euro võrra, ärikasumit teeniti üle 7 miljoni.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et valmis tekstiilitoodete tootmisega tegeleva Wendre ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 28 protsenti, 106,3 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 2,48 miljoni euro võrra, 7,31 miljoni euroni.
  Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 844 inimest, võrreldes 2015. aastaga oli palgal 180 töötajat enam. Käive töötaja kohta suurenes protsendi võrra, 125 937 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 6 protsenti, 979 euroni kuus. Juhatuse liikmetele maksti koos sotsiaalmaksudega kokku 258 000 eurot.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Wendre põhitegevusalaks on kodutekstiilitoodete, voodite ja madratsite tootmine ning turustamine. Aktsiaseltsil on tütarettevõtted Eestis, Rootsis, Saksamaal ja Hiinas, selgub aruandest.
  Ettevõte kirjutas tegevusaruandes, et mulluste tulemustega võib rahule jääda. Sel aastal on Wendre olulisemateks eesmärkideks müügitulu ja puhaskasumi kasv kõigis ärisuundades, samuti on plaan tuua Soome ja Rootsi tegevus üle Wendresse ASi. Lisaks sellele plaanitakse alustada Lina 31 tehase laiendusprojektiga ning Maardu tehases sohvade tootmisega.
  Wendre emafirma on Rootsi ettevõte Traing House Scandinavia Aktiebolag. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal Eesti tütarfirmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Olerex ostab Baltcapilt Läti tanklaketi
Eesti kütusemüüja Olerex laieneb Lätti ja ostab seal Baltcapile kuuluva kütusemüüja KOOL Latvija ühes selle 10 tanklaga.
Eesti kütusemüüja Olerex laieneb Lätti ja ostab seal Baltcapile kuuluva kütusemüüja KOOL Latvija ühes selle 10 tanklaga.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.