• Jaga lugu:

  Kõvasti üle poole töötajatest on valmis töökohta vahetama

  CV Keskus.ee ja Palgainfo Agentuuri värskest tööturu-uuringust, milles osales üle 10 000 töötaja, selgus, et tervelt 72% töötajatest on avatud uutele tööpakkumistele.

  Lisaks selgus uuringust, et lähima kuu jooksul plaanib töökohta vahetada iga neljas vastaja (24%), mida on oluliselt enam, võrreldes eelmisel aastal samal ajal tehtud uuringu tulemustega (18%), teatas CV Keskus.ee. Tööpakkumistele avatud töötajad teenisid keskmiselt 984eurost netopalka.
  "72% töötajatest on valmis liikuma – seega on tänasel tööturul kõigest alla kolmandiku töötajatest oma tööga niivõrd rahul, et ei  ole avatud konkureerivatele tööpakkumistele," ütles tööportaali CV Keskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. "Peamine põhjus, mis inimese uutele pakkumistele avatuks muudab, on tööga rahulolematus - koguni 90% töötajatest, kes ütles, et ei ole oma tööga rahul, on avatud uutele pakkumistele ja pooled neist on aktiivselt uut töökohta otsimas."
  "Tööjõu aktiivsus tuleneb ka kiirest tehnoloogia arengust, mis võimaldab meil sirvida tööpakkumisi ja ka kandideerida lihtsamini ja kiiremini kui kunagi varem. See aga omakorda tähendab, et töötaja, kes muutub tööl rahulolematuks, saab kiirelt haarata nutitelefoni ja mõne minutiga edastada oma kandideerimisavalduse konkureerivasse ettevõttesse," selgitas Henry Auväärt. "Ka valikuvõimalused tööturul on kasvanud – selle aasta esimese seitsme kuuga avaldati CV Keskus.ee tööportaalis 25,7% rohkem tööpakkumisi kui möödunud aastal samal perioodil."
  Palgainfo Agentuur küsitleb tööandjaid ning töötajaid ja tööotsijaid kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Lisaks põhjalikule töötasu küsimustikule uuritakse töötajate rahulolu, motivatsiooni, sidusust ja tööturukäitumist. Tavapäraselt osaleb küsitlustes üle 10 000 töötaja ja üle 300 organisatsiooni esindaja. Agentuuri uuringud on osalejate arvult kõige suuremad tööturu- ja palgauuringud Eestis.
  Uuringut aitavad korraldada CV Keskus.ee, Eesti Ametiühingute Keskliit, Innove Rajaleidja, töödisaini labor Vivic ja Tartu Ülikooli majandusteaduskond ning teised partnerid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.