Mait Kraun • 18. august 2017 kell 5:00

Autospirit teenis üle miljoni kasumit

Subaru  Foto: Bloomberg

Autospiriti käive kasvas tublisti ning kasum ületas miljoni euro piiri. Tänavu plaanib ettevõte müüa juba 1000 sõiduautot.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et autode müügi ja hooldusega tegeleva Autospirit ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 15 protsenti, 20,52 miljoni euroni. Ärikasum suurenes seejuures 17 protsenti, 1,05 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 36 inimest, see näitaja kasvas 4 võrra. Käive töötaja kohta suurenes 2 protsenti, 570 101 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 1protsendi, 1572 euroni kuus. Juhatuse liikmetele maksti kokku 14 748 eurot.

AS Autospirit põhitegevusalaks on uute Subaru ja Fiat sõiduautode, tarbesõidukite ning kasutatud autode müük ning hooldus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2016. aasta oli AS Autospiriti jaoks edukas. Jätkati Subaru ja Fiati uute sõidukite müügiga, seatud eesmärgid suures osas täideti ja järelteeninduse müügimahud jätkasid kasvu,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Kokku müüdi 938 sõidukit. 2017. aastal tahab ettevõte müüa juba 1000 sõidukit.

Ettevõtte omanikud on Marko Viirand (Menlo Invest OÜ kaudu), Joel Kakri (Mandrake Holdings OÜ kaudu) ja Allan Kakri (Gladstone Assets OÜ kaudu). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum