Äripäev • 1. september 2017 kell 5:42

KredExi endine juht asub bussifirmat juhtima

Andrus Treier  Foto: Eiko Kink

Lux Express Grupi juhatuse uueks esimeheks sai Andrus Treier, kes on üle kümne aasta juhtinud KredExit.

Viimased kaks aastat meditsiiniseadmete teadusarendusettevõttes tegutsenud Treieri sõnul tuli tal otsus kandideerida Lux Expressi väga kiiresti, kuna pakkumine tundus atraktiivne. Ta kinnitas, et jätkab Lux Express tema juhtimisel tööd autoga reisijate liikumiseelistuste muutmisel bussi kasuks. “Vastus küsimusele, kuidas panna reisijad valima ühistransporti, on tegelikult lihtne. Selleks on parimale tehnilisele tasemele ehitatud ja läbimõeldud teenus piletiostust kuni sihtkohta jõudmiseni, andes samal ajal reisijale võimaluse kasutada sõiduaega tööks või meelelahutuseks,” ütles Treier pressiteates.

Mootor Gruppi kuuluva Lux Expressi omaniku Hugo Osula sõnul usaldab ta tugevatel alustel toimiva ja reisijate poolt kõrgelt hinnatud ettevõtte arendamise Treierile tema laiapõhjalist  juhtimis- ja finantsvaldkonna kogemust hinnates. “Usun, et Andrus leiab võimalusi kasvatada ettevõtte väärtust, laiendades kõrge kvaliteediga teenuste spektrit nii sisuliselt kui ka geograafiliselt,“ sõnas Osula.

Andrus Treier on juhtinud üle kümne aasta riigile kuuluvat finantsasutust KredEx. Varasemalt on Treier töötanud ka logistikaettevõttes Danzas/DHL, audiitori ja konsultandina KPMG-s ning hiljuti meditsiinitehnoloogia teadusarendusettevõttes SelfDiagnostics. 

Lux Expressi viimased 11 aastat juhtinud Hannes Saarpuu andis oma taandumise soovist avalikkusele teada möödunud kevadel. Saarpuu jääb osalise tööajaga mitmete eriprojektide kaudu ettevõttega seotuks. Osula sõnul mõistab ta Saarpuu soovi rohkem aega enese jaoks võtta. “Hindan kõrgelt Hannese tehtut ja olen tänulik, et ta Lux Expressi kümme aastat kindla käega neis pidevalt muutunud oludes tüüris,” lisas ta.

Hetkel kuum