Mait Kraun • 1. september 2017 kell 13:00

Läti turg survestas Baltronicu käivet

Kalkulaator  Foto: Scanpix/reuters

Elektroonikafirma Baltronicu käive langes peamiselt Läti turu tõttu. Ärikasumit teeniti aga üle poole miljoni euro.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektroonika- ja telekomiseadmete tootmisega ning nende osade hulgimüügiga tegeleva Baltronic OÜ müügitulu langes mullu 14 protsenti, 10,11 miljoni euroni. Ärikasum langes 1 protsendi võrra, 530 632 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 49 inimest, seda on aasta varasemast kahe võrra rohkem. Käive töötaja kohta langes 18 protsenti, 206 352 euroni. Keskmine brutotasu langes 0,1 protsenti, 1234 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Eelmise aasta laienemise märksõna oli Rootsi sõsarettevõtte kaudu müügikäibe ja omatoodangu kasvatamine Rootsi turul. Lisaks senistele turgudele jätkas ettevõte toodete ekspordi kasvatamist Kanada turule,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Ettevõtte omatoodangust müüdi välisriikidesse 80 protsenti. Mõningane käibe langus, mis toimus peamiselt Läti turul, kajastub ka ettevõtte kogukäibes.

„Võttes arvesse äri-ja finantskeskkonna prognoose järgnevaks aastaks, on OÜ Baltronic põhieesmärkideks horisontaalne ning vertikaalne turu kasvatamine ning uute toodete turule toomine,“ lisas ettevõte.

Ettevõtte omanik on Rommi Roosimaa (ettevõtte Baltronic Group OÜ kaudu). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum