• Jaga lugu:

  Läti turg survestas Baltronicu käivet

  KalkulaatorFoto: Scanpix/reuters

  Elektroonikafirma Baltronicu käive langes peamiselt Läti turu tõttu. Ärikasumit teeniti aga üle poole miljoni euro.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektroonika- ja telekomiseadmete tootmisega ning nende osade hulgimüügiga tegeleva Baltronic OÜ müügitulu langes mullu 14 protsenti, 10,11 miljoni euroni. Ärikasum langes 1 protsendi võrra, 530 632 euroni (võrreldes eelneva aastaga).
  Mullu töötas firmas keskmiselt 49 inimest, seda on aasta varasemast kahe võrra rohkem. Käive töötaja kohta langes 18 protsenti, 206 352 euroni. Keskmine brutotasu langes 0,1 protsenti, 1234 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „Eelmise aasta laienemise märksõna oli Rootsi sõsarettevõtte kaudu müügikäibe ja omatoodangu kasvatamine Rootsi turul. Lisaks senistele turgudele jätkas ettevõte toodete ekspordi kasvatamist Kanada turule,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Ettevõtte omatoodangust müüdi välisriikidesse 80 protsenti. Mõningane käibe langus, mis toimus peamiselt Läti turul, kajastub ka ettevõtte kogukäibes.
  „Võttes arvesse äri-ja finantskeskkonna prognoose järgnevaks aastaks, on OÜ Baltronic põhieesmärkideks horisontaalne ning vertikaalne turu kasvatamine ning uute toodete turule toomine,“ lisas ettevõte.
  Ettevõtte omanik on Rommi Roosimaa (ettevõtte Baltronic Group OÜ kaudu). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.