Mait Kraun • 20. september 2017 kell 11:01

Tony Blair: Brexiti tühistamise tõenäosus on 30 protsenti

Tony Blair  Foto: Scanpix/Reuters

Suurbritannia endine peaminister Tony Blair ütles, et Brexiti tühistamise tõenäosus on tema hinnangul 30 protsenti.

Bloombergile antud intervjuus väitis Blair, et hääletajatele peaks andma teise võimaluse Brexiti üle otsustada. Seda tuleks teha siis, kui Suurbritannia EList lahkumise tulemus saab olema selgem. Blair töötas Suurbritannia peaministrina aastatel 1997-2007.

„Ma tõesti ei suuda ette kujutada, kuidas on võimalik pärast üldvalimisi parlamendis tekkinud olukorda valitsuse nägemust Brexitist läbi suruda,“ ütles Blair, kes viitas sellele, et ühelgi parteil ei ole parlamendis pärast valimisi enamust.

„Minu hinnangul on umbes 30protsendiline tõenäosus, et seda otsust muudetakse,“ ütles Blair. Hiljem tunnistas Blair Bloombergi ajakirjanikule, et mõtles otsuse muutmise all Brexiti tühistamist.

Hetkel kuum