Efteni börsiplaan sai rohelise tule

Foto: Andres Haabu
Kristel Härma • 27. september 2017 kell 12:05

Aktsionärid andsid Efteni kinnisvarafondile üksmeelselt nõusoleku aktsiatega Tallinna börsile minekuks ja loobusid eelisostuõigusest.

Ärikinnisvaraga tegeleva investeerimisfondi Eften Real Estate Fund III aktsiad võivad Tallinna börsi põhinimekirja jõuda kõige varem oktoobri lõpuks, ütles fondivalitseja Eften Capitali juht Viljar Arakas.

"Aktsionärid on oma selge sõna öelnud, meie teeme siit edasi järgmisi samme,“ rääkis ta ja lisas, et neil on detailne ajakava paigas. "Kindlasti järgmine kuu võib meilt uudiseid oodata. Aga ma täpsemat ajagraafikut ei saa kommenteerida, sest seal ei sõltu kõik meist,“ ütles Arakas.

Arakas märkis, et kuna nad muutsid fondi põhikirja, võtab ka muudatuste registreerimine oma aja. Aktsionäride koosolekul kinnitati ka aktsiate väljalaskehind ja aktsionärid loobusid oma eesõigusest aktsiate märkimisel.

Aktsiate väljalaskehind on 14 eurot või suurem juhul, kui septembrikuu lõpu seisuga ületab aktsiate puhasväärtus 14 eurot. Arakas ütles aga, et see peaks eeldatavasti olema 13,96 eurot, nii et aktsiad peaksid börsile minema siiski 14 euroga.

Plaanid juba vanad

Real Estate Fund III asutatigi 2015. aastal 10aastase tähtajaga fondina. Sellest esimesed kolm aastat on investeerimisperiood, viis aastat hoidmisaeg ning kaks aastat väljumisperiood. Juba siis teatas Eften aga, et pärast investeerimisperioodi lõppu on plaan fond börsil noteerida, pärast mida muutuks see tähtajatuks.

Aprillis pärast viimast rahakaasamist Äripäevale antud intervjuus märkis Arakas samuti, et börsiettevõttena on nad käitunud juba esimesest päevast ning ei pea midagi oma ettevõtte struktuuris muutma. "Plaanime seda teha umbkaudu aasta pärast," ütles ta aprillis börsile mineku kohta.

Hetkel kuum