Cleveron loob kodust pakiautomaati

28. september 2017, 11:15
Cleveroni omanik Arno Kütt tutvustas prototüüpi kodusest pakiautomaadist Äripäeva konverentsil Äriplaan.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170928/NEWS/170929691/AR/0/AR-170929691.jpg

Cleveron avalikustas, et loob kodust pakiautomaati eraisikutele, mis on puhas aja kokkuhoid.

Uuest Cleveroni partnerist teatanud firma omanik Arno Kütt tutvustas Äriplaanil ka uue masina prototüüpi. Kodune pakiautomaat toimib mobiiltelefoniga ja näiteks toidukaubad jõuavad pakiautomaati sel kellaajal, kui inimene ise soovib.

"Mõelge, kuidas saate kliendile aega juurde anda ja uksed on valla," ütles Kütt, kes alustas täna Äriplaanil ettekannet demonstratiivse telefonikõnega, millega üritas näidata, et „aja raiskamine on kuritegu“. Kulutas enda sõnul kõnega iga saalis istuva inimese elus pool minutit – 700 külalise elust kadus sellega kokku umbes viis tundi, nentis ta, viies jutu peagi nende uuele tootele.

Otsivad võimalusi

„Aega on väga lihtne kulutada. Küsimus on, kas seda on võimalik juurde luua, kinkida. Jah, on. Paljud firmad suudavad seda ja see on nendele edu toonud,“ rääkis Kütt. „Võtame näiteks lifti. Lähete lifti. On nupp: sulge uksed. Nad hoolivad teie ajast. Aeg on valuuta, mis on Cleveronile väga oluline.“

E-kaubanduse turule ennustas Kütt toidukaupade suuremat ostmist internetist. Ta tõi näitena Amazoni, mis on toidukaupade turule trüginud. Seejärel esitles Kütt uue automaadi prototüüpi ehk siis eraisikutele mõeldud koduseid pakiautomaate, kuhu saab soovitut tellida, olgu siis toidukaupa või muud. Ka ootab ees varustuse tootmine isesõitvatele autodele. „Auto sõidab öösel inimese pakiautomaadi juurde, avab ukse ja tõstab paki automaati,“ lisas ta.

Ajas tagasi

Kümme aastat tagasi polnud ühtegi pakiautomaati. Cleveron kasvas Küti kirjeldusel välja veebikaubamajast On24. Kütt meenutas, kuidas paki jõudmine kliendini võttis päevi. „Viiendal päeval oli võimalik minna pakki kätte saama,“ lausus ta. Firmas tekkis küsimus, kas midagi saab paremaks teha. „Tulemus on SmartPost ja täna on Eesti pakiautomaatide kasutamises maailmas number üks. See fenomen paistab ka väljapoole.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2017, 10:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing