Urmo Andressoo • 28 september 2017

Baltika: oleme samuti koostööd kaalunud

Cleveroni tootmine  Foto: Eiko Kink

"Inditexi ja Cleveroni koostöö on kindlasti märgiline. Ühelt poolt on Inditex Grupi puhul tegemist maailma ühe suurima rõivatööstusega, ja Eestist pärit Cleveroni jaoks avab see kindlasti väravaid ka mujal," tõdes Baltika Grupi e-poe andmorefashion.com'i juht Külli Koort.

Kui Baltikumis on pakiautomaatide võrgustik väga lai, siis Hispaania turul see niivõrd arenenud ei ole, möönis ta. Ometi ootavad kliendid kiiret teenindust, mida Koorti sõnul Inditexi suurpoed täna veel pakkuda ei suuda.

Poodide ja e-poodide koostöö arendamine ongi tema sõnul saanud laiemaks trendiks. "Juba mõnda aega ei investeerita ainult digikanali arendamisse, vaid ka füüsilise kaupluse digitaliseerimisse," selgitas ta ja lisas, et selliste tehnoloogiliste lahenduste kasv on lausa hüppeline.

Ka Baltika Balti riikide äri on pakiautomaatide võrgustik väga palju toetanud, rääkis Koort. Näiteks kasvas nende e-poe käive tänavu teises kvartalis 47%. "Poepinnale toodud pakiroboteid oleme küll kaalunud, aga kuna Baltikumi pakiautomaatide võrk on hea ja teenusepakkujaid palju, toimib see hetkel väga hästi," selgitas Koort.

Osades grupi brändikauplustes on ka käima pandud Cleveroni ning Inditexi koostööga sarnane click & collect teenus, mis võimaldab kliendil toote veebist ära osta ning sellele kauplusesse järele minna.

Koort möönis, et ka nemad on kaalunud tuua poepinnale pakirobotid ning arutanud ka koostööd Cleveroniga. "Hetkel veel suudame kaupluse pinnal e-ostleja ära teenindada, kuid müügimahtude suurenemisel peame ka meie alternatiive kaaluma," sõnas ta.

Hetkel kuum