Märt Belkin • 4. oktoober 2017 kell 8:52

Südameapteekide kett laiendas juhatust

Mai algul avas Südameapteek Tallinnas Veerenni Tervisekeskuses oma seni suurima apteegi.  Foto: Marit Kuusk

Südameapteekide ketti pidav Pharma Holding nimetas uuteks juhatuse liikmeteks finantsjuhi Eveli Adrikorni ja müügiosakonna juhi Evelin Härma.

Adrikorn liitus Pharma Holdinguga 2015. aastal, enne oli ta ametis ärianalüütikuna Swedbankis ning hiljem finantskontrollerina Premia Foodsis ja Nordic Foods Holdingus. Härma on müügiosakonda juhtinud 2016. aastast, ravimite jae- ja hulgimüügiga on ta tegelenud 15 aastat, töötades ravimifirmas Berlin-Chemie Menarini Eesti OÜ tootejuhina.

Juhatuse esimehena on juba augustist ametis Risto Laur, kes astus ühinenud Tere ja Farmi piimatööstusi juhtima lahkunud Katre Kõvaski asemele. Enne seda oli Laur Südameakpteekide koportatiivklientide müügijuht.

"Apteekide turul on täna oluline aeg. Uus seadusandlus ning inimeste muutunud ootused apteekidele nõuab erinevate oskuste ja teadmiste kaasamist tippjuhtimisse," rääkis Laur pressiteates juhatuse laiendamise kohta. Enne seda oli juhatus üheliikmeline.

Laur kinnitas, et firma jätkab kasumliku kasvu strateegiaga. Südameapteegi finantsjuht ja nüüd ka värske juhatuse liige Eveli Adrikon rääkis, et ka seni on äritulemus olnud tugev ning mullu kasvas käive aasta baasil 14%, kusjuures suudeti kasumit hoida.

Pharma Holding OÜ ühe omaniku Tarmo Laanetu sõnul on tal hea meel jälgida Südameapteegi kasvu ning eelkõige seda, et organisatsioon on suutnud seestpoolt kasvatada tugevad juhid, kes toovad ettevõtte tundmise ja igapäevased kogemused strateegilisse juhtimisse.

Pharma Holding OÜ Südameapteekide ketti kuulub 76 apteeki üle Eesti, seal hulgas valve- ja ööapteegid Tallinnas Tõnismäel ja Lasnamäel ning Tartu Ringtee ööapteek. Firma omanikud on Oskar Svensson (70%) ning Tarmo Laanetu (30%). Pharma Holdingu käive oli 2016. aastal 51,2 miljonit eurot.

Hetkel kuum