Lauri Teder • 12. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa pangajuht ärgitas finantssektorit valvsusele

ING Groupi tegevjuht Ralph Hamers  Foto: EPA

Hollandi panganduskontserni ING Group juht Ralph Hamers rääkis telekanalile CNBC, et praeguses soodsas majandusolukorras tasuks olla just valvas ja riskide suhtes ettevaatlik.

Maailmamajanduse praegune positiivne seisund on suuresti tingitud rahvusvaheliste keskpankade madalatest intressimääradest, selgitas Hamers Rahvusvahelise Valuutafondi kohtumise ajal antud intervjuus. ING Groupi juht on mures, sest raha odavuse tõttu on turul palju tootlust otsivat kapitali, mis lükkab mitmete varaklasside hindu aina kõrgemale. "Peame olema hoolikad ja ettevaatlikud, et mitte võtta praegu, mil kõik tundub nii täiuslik, liiga palju riske," arvas Hamers.

Rahvusvahelise Valuutafondi uuringu kohaselt võib üheksal rahvusvahelisel suurpangal tekkida järgmistel aastatel probleeme kasumlikkuse säilitamisega. Nende hulka kuuluvad lisaks teatud Jaapani pankadele ka Ühendriikide Citigroup, Suurbritannia Barclays ja Saksa Deutsche Bank. Hollandi suurim pangandusettevõte ING Group nimekirja ei kuulu, ent kontserni tegevjuhti see ei lohuta.

Hamersi sõnul võivad pangandussektori ohud vallanduda ka geopoliitiliste sündmuste - USA ja Põhja-Korea vaheliste pingete, Itaalia peatsete parlamendivalimiste,  Kataloonia iseseisvuspüüdluste - tõttu. "Vaja on vaid üht sädet, et turgude meeleolu muuta ja kindlust kaotada," teatas ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt