Euroopa pangajuht ärgitas finantssektorit valvsusele

12. oktoober 2017, 19:15
ING Groupi tegevjuht Ralph Hamers
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171012/BORS/171019857/AR/0/AR-171019857.jpg

Hollandi panganduskontserni ING Group juht Ralph Hamers rääkis telekanalile CNBC, et praeguses soodsas majandusolukorras tasuks olla just valvas ja riskide suhtes ettevaatlik.

Maailmamajanduse praegune positiivne seisund on suuresti tingitud rahvusvaheliste keskpankade madalatest intressimääradest, selgitas Hamers Rahvusvahelise Valuutafondi kohtumise ajal antud intervjuus. ING Groupi juht on mures, sest raha odavuse tõttu on turul palju tootlust otsivat kapitali, mis lükkab mitmete varaklasside hindu aina kõrgemale. "Peame olema hoolikad ja ettevaatlikud, et mitte võtta praegu, mil kõik tundub nii täiuslik, liiga palju riske," arvas Hamers.

Rahvusvahelise Valuutafondi uuringu kohaselt võib üheksal rahvusvahelisel suurpangal tekkida järgmistel aastatel probleeme kasumlikkuse säilitamisega. Nende hulka kuuluvad lisaks teatud Jaapani pankadele ka Ühendriikide Citigroup, Suurbritannia Barclays ja Saksa Deutsche Bank. Hollandi suurim pangandusettevõte ING Group nimekirja ei kuulu, ent kontserni tegevjuhti see ei lohuta.

Hamersi sõnul võivad pangandussektori ohud vallanduda ka geopoliitiliste sündmuste - USA ja Põhja-Korea vaheliste pingete, Itaalia peatsete parlamendivalimiste,  Kataloonia iseseisvuspüüdluste - tõttu. "Vaja on vaid üht sädet, et turgude meeleolu muuta ja kindlust kaotada," teatas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2017, 18:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing