investor Toomas • 18 oktoober 2017
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: ahjusoe investeerimisvihje

Tallinna Kaubamaja
Tallinna Kaubamaja  Foto: Raul Mee

Mulle kirjutati Stockholmi majanduskooli Riia filiaalist ning vihjati ühe minu jälgimisnimekirjas oleva aktsia tugevusele.

Jutt käib Tallinna Kaubamajast, mille majanduskooli teadlased valisid selle aasta parimaks Balti börsi ettevõtteks. Veel möödunud aastal paiknes kodubörsil noteeritud firma samas edetabelis 8. kohal. Edetabeli koostamisel on tehtud börsifirmadele põhjalik fundamentaalanalüüs, mille käigus vaadatakse nii ettevõtte minevikku kui olevikku, finantsolukorda, juhtimiskultuuri ja terviklikku ärimudelit. Arvesse läheb ka investoritele makstava omanikutulu suurus.

Tallinna Kaubamaja tugevustena tuuakse välja hästi hajutatud äri, mis ulatub jaekaubandusest kuni automüügini. Kiidetakse ka börsifirma tugevat bilanssi ning käivet ja kasvavat kasumlikkust. Teadlaste hinnangul on see kõik võimalik tänu üliefektiivsele tegutsemisele Balti makromajanduskeskkonnas.

Leidub ka kriitikat

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt