Mait Kraun • 8. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tarkvaramajutaja käive ja kasum langesid

Arvuti ja juhtmed.
Arvuti ja juhtmed.  Foto: Raul Mee

IT-firma FastVPS Eesti käive ja ärikasum langesid, aga ettevõte plaanib edaspidi kliendibaasi ja turuosa kasvatada.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et andmetöötluse ja veebihostinguga tegeleva FastVPS Eesti OÜ müügitulu langes mullu 8 protsenti, 5,76 miljoni euroni. Ärikasum langes 11 protsenti, 1,43 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 17 inimest - viis töötajat enam kui aasta varem. Käive töötaja kohta langes 35 protsenti, 338 711 euroni. Keskmine brutotasu langes 11 protsenti, 1381 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõte on spetsialiseerunud hostingu-teenuste (hosting - tarkvaramajutus) osutamisele (veebilehtede majutus netivõrgu isiklikel ja renditud serveritel) nii era- kui ka äriklientidele kogu maailmas. Enamus kliente asub Vene Föderatsiooni, Ukraina, Valgevene ja Euroopa Liidu territooriumil, selgub aruandest.

Majandustulemusi täpsemalt ei kommenteeritud. 2017. aastal on firmal plaanis laiendada kliendibaasi, peamiselt oma traditsioonilistel turgudel, samuti tahetakse turuosa suurendada ELis. Kavas on jätkata ka investeerimist andmekeskusesse. Planeeritav investeeringu summa on 100 000 eurot.

Ettevõtte ainuomanik on Pavel Gavrilin. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt