• Jaga lugu:

  Tarkvaramajutaja käive ja kasum langesid

  Arvuti ja juhtmed.Foto: Raul Mee

  IT-firma FastVPS Eesti käive ja ärikasum langesid, aga ettevõte plaanib edaspidi kliendibaasi ja turuosa kasvatada.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et andmetöötluse ja veebihostinguga tegeleva FastVPS Eesti OÜ müügitulu langes mullu 8 protsenti, 5,76 miljoni euroni. Ärikasum langes 11 protsenti, 1,43 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).
  Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 17 inimest - viis töötajat enam kui aasta varem. Käive töötaja kohta langes 35 protsenti, 338 711 euroni. Keskmine brutotasu langes 11 protsenti, 1381 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Ettevõte on spetsialiseerunud hostingu-teenuste (hosting - tarkvaramajutus) osutamisele (veebilehtede majutus netivõrgu isiklikel ja renditud serveritel) nii era- kui ka äriklientidele kogu maailmas. Enamus kliente asub Vene Föderatsiooni, Ukraina, Valgevene ja Euroopa Liidu territooriumil, selgub aruandest.
  Majandustulemusi täpsemalt ei kommenteeritud. 2017. aastal on firmal plaanis laiendada kliendibaasi, peamiselt oma traditsioonilistel turgudel, samuti tahetakse turuosa suurendada ELis. Kavas on jätkata ka investeerimist andmekeskusesse. Planeeritav investeeringu summa on 100 000 eurot.
  Ettevõtte ainuomanik on Pavel Gavrilin. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.