Äripäev • 9. november 2017 kell 7:47

Euroopa tahab Nord Stream 2 oma käpa alla

Torud Nord Stream 2 jaoks Saksamaal Rügeni saarel.  Foto: Gazprom/Scanpix

Euroopa Komisjon kooskõlastas äsja Euroopa Liidu gaasidirektiivi muudatusettepanekud, mille eesmärk on mahutada liidu energeetikaseaduse raamesse ka projekt Nord Stream 2, kirjutas Yle.

Paranduste toel tahab Euroopa Komisjon saada võimaluse kontrollida gaasijuhtme ehitusprojekti, mis on praegu komisjoni hinnangul Euroopa Liidu energeetikaeesmärkidega vastuolus. Liidu eesmärk on vähendada oma energiasõltuvust tarnijatest.

Nagu Euroopa komisjon märgib, ei ole muudatuste eesmärk osutada vastupanu juhtme ehitusele, kuigi komisjon ei pea seda juhet üldiselt vajalikuks. Komisjoni soov on ka tulevikku silmas pidades paika panna normid: läbipaistvus, tariifidega mittediskrimineerimine ja kolmandate osapoolte juurdepääs.

Nord Stream 2 raames on plaan vedada Läänemere põhja kaks gaasitoru Venemaa rannikust Saksamaani.

Hetkel kuum