Mait Kraun • 8 november 2017

Fertilitase kasum langes

Operatsioon. Pilt on illustratiivne.  Foto: Jassu Hertsmann

Arstiabi firma Fertilitas kasvatas müügitulu, aga kasum langes. Juhatuse liikmetele maksti ka kopsakat tasu.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et üldarstiabi osutamisega tegeleva Fertilitas ASi müügitulu kasvas mullu 5 protsenti, 5,66 miljoni euroni. Ärikasum langes 10 protsenti, 186 425 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 145 inimest, see näitaja suurenes ühe võrra. Käive töötaja kohta kasvas 5 protsenti, 39 046 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 7 protsenti, 1407 euroni kuus. Juhatuse liikmetele maksti 2016. aastal tasusid kokku 75 840 eurot.

Eelmise aasta majandustulemusi ei kommenteeritud. Selleks aastaks (2017) plaanib ettevõte aga investeerida seadmetesse ja inventari, pakkuda paremat teenust, tõsta kasumlikkust ja jätkata koostööd Eesti ravikindlustussüsteemiga.

Fertilitase omanikud on Suur Visiit OÜ (40,5 protsenti), IFERT OÜ (32,4 protsenti) ja Viisemann Investments AG (17 protsenti). Mullu võeti ettevõttest 89 582 eurot dividende. 2015. aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum