• Jaga lugu:

  Paradiisipaberid viivad Malta ja Eesti kaudu Soome

  Enamik paradiisipaberitest lekkis õigusbüroost Appleby. Pildil nende kontor Hongkongis.Foto: EPA

  Soome rahvusringhääling Yle kirjutab, et niinimetatud paradiisipaberite andmelekkest selgus, kuidas Soome suurärimees ja liftitootja KONE suuromanik Antti Herlin üritas päästa Maltale registreeritud panka, mis pööritas Eestis registreeritud Aasa Globalu kaudu raha Soome kiirlaenuturul.

  Yle andmetel üritas Herlin päästa Maltal registreeritud panka Nemea, mis kuulus soomlastele. Finantsasutus oli Malta järelevalveasutuste silma hakanud Aserbaidžaani hoiuste ning suurte laenudega Eestis registreeritud ettevõttesse Aasa Global. Viimase tütarfirmad omakorda tegutsevad Soomes tarbimislaenuturul.
  Aasa Globali majandusaasta aruandest selgub, et neil oli 2014. aasta oktoobrist alates leping Nemea Bankiga, mis 2015. aastaks ulatus üle 30 miljoni euro koos võimalusega suurendada seda 75 miljoni euroni.
  Selle lepinguga müüdi Nemeale kliendilaenude portfelle nimiväärtuses, vastavalt laekumistele maksis Aasa Global Nemeale tagasi laenu põhiosa, millele lisandus 16 või 13% suurune intress. 2016. lõpuks olid enamus nende laenude riskid ja hüved läinud Nemeale ja kanti bilansist välja.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Raadiohommikus: peamiselt ja ainult investeerimisest. Aga huvitavalt
Esmaspäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm laseb saatejuhtide jutu vahele nädalavahetusel lõppenud ülimenuka investor Toomase konverentsi valitud lõike.
Esmaspäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm laseb saatejuhtide jutu vahele nädalavahetusel lõppenud ülimenuka investor Toomase konverentsi valitud lõike.